середу, 9 квітня 2014 р.

5. Які налаштування можна виконувати в блогах?

5. Які налаштування можна виконувати в блогах?


Відповідь:

Створення блогу. Публікація повідомлень
Розглянемо процес створення блогу на прикладі сервісу Blogger  (http://blogger.com). Для користування ним потрібно мати акаунт Google.
Для створення блогу потрібно:
1. Відкрити у вікні браузера головну сторінку сервісу Blogger (http://blogger.com).
2. Увести дані вашого облікового запису Google.
3. Вибрати на сторінці Blogger: Панель інструментів гіперпосиланняСтворити блог.
4. Увести в поле Заголовок блогу назву блогу (рис.).

5. Увести в поле Адреса блогу (URL) частину URL-адреси блогу. Повна URL-адреса матиме вигляд http://адреса.blogspot.com, де адреса – уведений користувачем текст.
6. Вибрати гіперпосилання Перевірити доступність для перевірки адреси на унікальність. За потреби змінити адресу.
7. Вибрати гіперпосилання Продовжити.
8. Вибрати початковий шаблон оформлення блогу із запропонованих. Вибрати гіперпосиланняПродовжити.
9. Вибрати на сторінці Blogger: Готово відповідне гіперпосилання для подальших дій:
уже зараз розпочати створення дописів – для створення та публікації першого повідомлення у блозі. Така сама дія буде виконана за вибору гіперпосилання Початок ведення блогів;
 налаштувати дизайн блогу – для вибору шаблону оформлення,фону, розмітки сторінки, кольорової гами, шрифтів та ін.;
 розширені параметри налаштування – для зміни домену та імпортування існуючого блогу в поточний.
За вибору першого із названих гіперпосилань відкриється сторінка Blogger:
Назва блогу – Створити публікацію, де Назва блогу – назва, яку було введено користувачем. Для створення повідомлення слід увести його заголовок у відповідне поле та текст у робочу область. Для редагування та форматування повідомлень використовується панель інструментів. Нижче робочої області розміщено поле Мітки для цієї публікації. У цьому полі пропонується ввести ключові слова – мітки, що характеризують зміст повідомлення. За цими мітками повідомлення може бути знайдене та проіндексоване пошуковими машинами.

Після введення тексту повідомлення його слід опублікувати, вибравши
гіперпосилання Опублікувати допис. За вибору гіперпосилання Зберегти зараз повідомлення буде збережено, але не відобразиться на сторінці блогу. Автор може переглянути або відредагувати опублікований допис, вибравши відповідне гіперпосилання на сторінці, що відкриється. За вибору у верхній частині сторінки гіперпосилання Дивитися блог відкриється сторінка з повідомленнями блогу .

Під час перегляду блогу можна виконати налаштування окремих об’єктів сторінки – ґаджетів, окремих інформаційних блоків. Для переходу до режиму налаштувань потрібно вибрати кнопку . Виконати перехід на сторінку редагування текстів публікацій можна, вибравши кнопку .
Автор може здійснювати адміністрування блогу, встановлюючи користувачам права доступу до матеріалів блогу. За замовчуванням дозвіл на перегляд публікацій блогу надано усім користувачам Інтернету. Право публікувати нові повідомлення має лише автор, залишати коментарі на публікації – лише зареєстровані користувачі. Ці налаштування можна
змінити. Для цього слід:
1. Відкрити сторінку налаштувань блогу.
2. Вибрати гіперпосилання Примітки на вкладці Налаштування.
3. Указати, які групи користувачів мають право залишати коментарі, вибором відповідного перемикача в групі Хто може коментувати?
4. Вибрати гіперпосилання Дозволи на вкладці Налаштування
5. Вибрати кнопку Додати авторів, щоб надати право іншим користувачам створювати публікації у блозі, вказати адреси їхніх електронних поштових скриньок.

Немає коментарів:

Дописати коментар