середу, 9 квітня 2014 р.

4. Які ви знаєте сайти, призначені для створення блогів?

4. Які ви знаєте сайти, призначені для створення блогів?

 Відповідь:

Популярними движками для блогів є Drupal (http://drupal.org), WordPress (http://wordpress.org),Textpattern (http://textpattern.com) та ін. Движок блогу може бути розміщений на сервері автора або в одній із он-лайн служб, що надають місце спеціально для блогів. 

Блоги можна створити на сайтах Blog.net.ua (http://blog.net.ua), Блоги@Mail.Ru(http://blogs.mail.ru), Blogger (http://blogger.com) та інших. 

Подальшим розвитком ідеї блогів стало створення мережі мікроблогів Twitter (англ. tweet –щебетати, базікати) (http://twitter.com). Повідомлення у цій мережі називають твітами. Їх можна надсилати, використовуючи веб-інтерфейс, програми-клієнти або SMS. Унаслідок простоти надсилання повідомлень і швидкості розповсюдження новин мережу Twitter називають новим видом ЗМІ, а деякі періодичні видання мають своє представництво у цій мережі. Слідкувати за новими повідомленнями з різних тем в українському секторі Twitter можна, використовуючи сервіс Twitwi (http://ua.twitwi.net).

Внаслідок поширення соціальних сервісів виникла потреба в об’єднанні повідомлень з різних мереж на одному сайті. Таку можливість надає сервіс FriendFeed (англ. friend – друг, feed – живлення) (http://friendfeed.com). У режимі реального часу для зареєстрованого користувача збираються на одній сторінці – каналі – нові надходження від користувачів різних соціальних мереж, блогів, мікроблогів та інших сервісів Веб 2.0, на повідомлення яких користувачем оформлена підписка.
Створення блогу. Публікація повідомлень

Розглянемо процес створення блогу на прикладі сервісу Blogger (http://blogger.com). Для користування ним потрібно мати акаунт Google

Немає коментарів:

Дописати коментар